ADELHEID ANTIEK

 

Mijn passie voor antiek is volledig uit de hand gelopen!

 

Als kind wist Adéle Luyten al dat zij niet in de wieg was gelegd om te werken voor een baas, daarvoor had en heeft zij nog steeds een té creatieve geest. Adéle wilde ondernemer worden. Het heeft behoorlijk wat jaren geduurd voordat ze haar droom kon najagen, maar tien jaar geleden was het eindelijk zo ver: Adéle opende haar eigen antiekzaak ‘Adelheid Antiek’. Perfect gesitueerd op een A-locatie op het Heerlense bedrijventerrein In de Cramer. En dat laatste had ze te danken aan haar partner Theo.

“Theo had en heeft hier nog steeds zijn autobedrijf, maar inmiddels bivakkeert hij nog maar in een klein hoekje,” vertelt Adéle lachend. Want wat tien jaar geleden begon met het afstruinen van markten in binnen- en buitenland is volledig uit de hand gelopen. “De winkel werd groter en groter en de animo voor onze spullen ook. We zitten hier dan ook perfect, met een enorme aanloop van de woonboulevard. Bovendien heb ik op de plek waar vroeger de auto’s stonden inmiddels een 500 m2 grote buitenetalage ingericht met een verzameling van Franse luiken, veilingkisten, kastjes, oude ladders en nog veel meer oude schatten uit het boerenleven.” 

 

Dat Adéle stiekem steeds meer beslag kon leggen op de bedrijfsruimte van Theo (overigens met zijn goedkeuring) heeft te maken met het feit dat hij zijn werkzaamheden langzaamaan heeft afgebouwd. “We hebben nog een APK-station en verkopen ook nog wel auto’s, maar Theo legt zich nu vooral toe op de restauratie van Porsches en Volkswagens. Dat sluit heel mooi aan bij mijn werkzaamheden. Mensen met een liefde voor deze oude auto’s vinden mijn spullen ook mooi. Een mooie bijkomstigheid: Theo is superhandig en hij maakt voor mij ook prachtige industriële tafels van oude bouwmaterialen.”

Alleen maar blije mensen

Adéle verkoopt niet alleen antiek en brocante, ze richt ook horecagelegenheden in. “Het is zo leuk om mensen te helpen bij hun inrichtingsvraagstukken. Meedenken, mensen op andere ideeën brengen, oude spullen een nieuwe functie geven: dat geeft zoveel voldoening. En het allermooiste is dat ik de hele dag bezig ben met mijn passie voor antiek en inrichten. Het voelt helemaal niet als werken.” 

 

Dat Adéle ondernemer in hart en nieren is, blijkt ook wel uit het feit dat zij al 15 jaar bestuurslid is van ON12. “Ik ben altijd bezig met verbinden. Dat is ook één van de redenen waarom iedere ondernemer in Heerlen-Noord zich bij ON12 zou moeten aansluiten. Je staat als vereniging ook zo veel sterker: samen kunnen we meer bereiken voor onze bedrijven, ook als er problemen zijn. Zo is er mede op ons initiatief in Heerlen het Bedrijvencontactpunt (BCP) door de gemeente opgericht. Daar zitten ambtenaren die als ondernemers denken en dat is behoorlijk uniek. Ik moet dan ook zeggen: de relatie en de samenwerking tussen ON12 en de gemeente Heerlen is bijzonder waardevol en bovenal pragmatisch: wij krijgen echt dingen voor elkaar onze leden.”

Adelheid Antiek

In de Cramer 50

tel. 045-5711584

mail info@adelheidantiek.nl

web www.adelheidantiek.nl

ON12 Ondernemersvereniging

Nijverheidsstraat 10-12

6433 JZ Hoensbroek

 

BTW nr: NL812334498B01

KVK nr: 41073313

bank nr: NL93INGB0007049082